Tudor on Rolexin sukua. Vastaavalla laadulla toteutettuja kelloja, Tudor on hinnoittelultaan kohtuullinen. Useimmat Tudorin kellot sisältävät alihankitun koneiston, isäntäbrändin kelloissa on omavalmisteiset koneistot. Toinen ero on merkkien imagossa. Tudoria voi kantaa arvokellona varsin huomaamattomasti, kuten Suomessa tosin lähes mitä vaan kelloa. Tämän harvinaisen mallin rohkea muotoilu tekee siitä keskimääräistä vähemmän vaatimattoman Tudoriksi.

Tudorit ovat muotoilultaan usein iättömiä ja ajattomia, klassisia jopa, kuten lähes kaikki konsernin tuotteet. Siinä, kun ”isoveli” erottautuu silti joissakin malleissa kirkuvilla väreillä tai runsaalla jalometallin käytöllä taikka timanteilla, Tudor Iconaut GMT Chronograph erottuu muulla tavalla.

Harva Rolex tai Tudor on yhtä massiivinen. Tämän kellon kehäkin on huomiota herättävän ronski ja teräsrannekkeisena sekä 43 mm kokoisena tämä Tudor on ”most muscular”, lähes röyhkeä miehen koruksi. Iconautiin sisältyy silti useiden kookkaiden miestenkellojen tapaan sen karuudelle myös kontrastia ja herkkyyttä lukuisten yksityiskohtien muodossa.

Vastaavissa moderneissa ”sporttikelloissa” on tyypillistä automaattisesti lataava mekaaninen koneisto, niin tässäkin. Hintaluokalle on melko harvinainen yhdistelmä, että samassa kellossa on sen lisäksi sekä ajanottolaite että toisen aikavyöhykkeen näyttävä GMT-toiminto. Sillä voi siis kellottaa ruoanlaiton tai ratakierroksen, mutta sen kanssa säilyy myös ajantaju maailmalla matkustaessa.

Edullisuus mahdollistuu suurilla valmistusmäärillä ja brändin maltillisella hinnoittelulla sekä valmistuksessa käytetyillä komponenteilla. Iconautin koneisto pohjautuu erääseen maailman tunnetuimmista ja luotettavimmista kronografikoneistoista, Valjoux 7750:een.

KELLON TIEDOT