Tiedättehän – ”italialaiset ja muotoilu”. Bulgari on italialais-sveitsiläiselle kellovalmistukselle kuin Cartier ranskalais-sveitsiläiselle. Molempia yhdistää kellojen parissa intohimo muotoiluun ja muodin maailmaan tinkimättä horologiasta. Horologia – ajan mittaamisen tiede ja taide. Välimerellisissä kulttuureissa nautitaankin häpeilemättä kauniista esineistä, koruista ja pukeutumisesta, mikä näkyy myös heidän kellokulttuurissaan.

Bulgari – tai Bvlgari, kuten yritys itsekin sen useimmiten muotoilee – on väkevä esimerkki italialaisesta muotoilusta ja tyylistä. Koruja kelloina, kelloja koruina. Nämä monialaiset yritykset eivät saa meidän joskus puritaanisessa kulttuurissamme aina ansaitsemaansa arvostusta. Tämä tapahtuu heidän syyttään, koska heidän kellonsa ovat absoluuttisesti hienoja laitteita, vaikka tuntuvatkin joskus ”skenessä putoavan väliin”. Rannekelloissa yhdistyvä designin ja hienomekaniikan ala voi olla joskus kovin vakava.

Bulgari ei ole keltanokka aitojen kellojen parissa. He ovat tehneet kelloja jo 1940-luvulta asti. Se on nuorta useisiin aiemmilla vuosisadoilla perustettuihin kellopajoihin verrattuna mutta parinkymmenen vuoden päästä täyttää kelloliiketoiminta Bulgarilla 100 vuoden iän.

Tämän sivun Diagono on italialaisen muotoilun moderni klassikko, mallisarjan valmistus on aloitettu jo 1990-luvulla. Kyseisen mallin hienostunut kokonaisuus kunnioittaa mallin perinteitä ollen silti modernikin, 42 mm koollaankin se elää aikamme hengessä. Herkkiä yksityiskohtia on lukuisia, alkaen kellotaulun koristelusta unohtamatta vaikkapa merkille tyypillistä kehään uurrettua brändinimeäkään.

Bulgarin muotoilu omaa tässäkin kellossa alkuvoimaista, antiikinaikaista ja gladiaattorimaista tunnetta. Kellossa on käytetty muiden materiaalien lisäksi kumia koristeissa. Kehä on päällystetty kumilla ja kellon ranneke on mustaa kumia, joka on rakennettu metallirannekkeiden tapaan nivelletyistä erillisistä paloista. Bulgari Diagono Chronograph sisältää mekaanisen automaattikoneiston, kuten useimmat arvokellot nykyisin, ollen silti kronografiksi ja leveydestään huolimatta harvinaisen siro ja ohut, vain 12,5 mm.

Tämä tyylikäs ja miltei käyttämätön Bulgari on tutkitusti loistavassa kunnossa ja sisältää kaiken mitä myyntipakkaus on alun perinkin pitänyt sisällään. Alkuperäiset takuupaperit on leimattu 12/2015.

KELLON TIEDOT
  • Malli: DG 42 SV CH
  • Halkaisija: 42mm
  • Paksuus: 12,5mm
  • Koneisto: Cal. 080, automaatti
  • Vesitiiviys: 50m