(voit avata kuvat täysikokoisina selaimen uuteen välilehteen hiiren oikealla painikkeella)

 
Ville Hänninen Design (VHD) Monoblock nro 005. Upea kotimaisen kellomuotoilun ja käsityön taidonnäyte, jossa kiillotetut pinnat ja mustaksi DIARC-pinnoitettu kuori luovat kauniin kontrastin yhdessä erittäin selkeälukuisen taulun kera. Kokonaisuuden kruunaa luotettava Sveitsiläinen ETA 2892-A2 (top grade) -automaattikoneisto, jonka vetopaino on viimeistelty Geneve-hiouksella. Kauniisti koristeltu koneisto on kasattu sinistetyin ruuvein. Kellossa on safiirilasit molemmin puolin ja erinomaisen rannetuntuman viimeistelee Hirschin laadukas kumiranneke. Kello on ollut ainoastaan valmistajan esittelykäytössä ja mukana tulee kaikki alkuperäismateriaalit sekä puinen säilytysrasia. Kellolle myönnetään ostopäivästä lähtien täysi 2v valmistajan takuu.

Valmistusprosessia kellon suunnittelija Ville Hänninen avaa seuraavasti:
”Idea Monoblock-kellon valmistamiseen lähti halusta tehdä kuoren rakenteesta mahdollisimman yksinkertainen, joten päätin yhdistää kellontaulun osaksi runkoa. Kellon kuoressa on yhteensä neljä pääosaa: runko, etu- ja takalasisarjat sekä nuppi. Kuori on mallinnettu tietokoneella ja korvakkeet on muotoiltu myötäilemään ranteen pintaa. Kuoren materiaalina on Stavax-muovimuottiteräs, jonka etuna on melko helppo työstettävyys. Muovimuottiteräs myös kiillottuu karkaisun jälkeen hyvin, eikä ruostu herkästi.
Kuoren jyrsintä aloitetaan vesileikatusta teräsaihiosta ja ensimmäisenä vuorossa on taulun puoli. Tämän jälkeen jyrsitään alapuoli ja lopuksi vuorossa on nupin aukko, sekä jousinastojen reiät. Seuraava työvaihe sisältää viilaamista, hiontaa ja kiillotusta, joka on täysin käsityötä. Tämän jälkeen vuorossa on lämpökäsittely, jonka jälkeen lämpökäsitelty kappale hiotaan ja kiillotetaan uudelleen. Uudelleenkiilotuksen jälkeen tehdään mahdollinen pinnoitus ja valmiiseen runkoon jyrsitään halutut kuviot sekä logo. Lasisarjat, sekä nuppi tehdään sorvaamalla ja jyrsimällä.
Haasteena tässä yksinkertaisen kuorirakenteen valmistuksessa on ohuet materiaalivahvuudet, sekä useat kiinnitykset ja paikoitukset itse työstökoneeseen.”
Lisämateriaalia kellosta löytyy VHD:en kotisivuilta: www.villehanninendesign.com

KELLON TIEDOT
  • Malli: MONOBLOCK
  • Halkaisija: 40mm
  • Lugiväli: 22mm
  • Paksuus: 10,5mm
  • Koneisto: ETA 2892-A2, manuaali
  • Vesitiiviys: 50m
  • Takuu: 24kk
  • Hinta: MYYTY
LÄHETÄ TIEDUSTELU

[contact-form to=”ranneaika@gmail.com”][contact-field label=”Nimi” type=”name” required=”1″ /][contact-field label=”Email” type=”email” required=”1″ /][contact-field label=”Puhelinnumero” type=”text” /][contact-field label=”Viesti” type=”textarea” required=”1″ /][/contact-form]